ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΑΚΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ



  ΔΑΚΕ  ΙΔ. ΤΟΜΕΑ  ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Οι δυνάμεις καταστολής  κατ’ εντολή του Γ΄ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ξανακτύπησαν. Έδειραν ανελέητα εργαζομένους και κατοίκους στην ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας που είχαν οργανώσει  στην Κοζάνη.
Είναι κοινή διαπίστωση ότι η προσφυγή της χώρας στο Δ.Ν.Τ. δεν είναι μονόδρομος, αλλά ενορχηστρωμένη και καλοδουλεμένη προεκλογική δέσμευση συμφωνία του Πρωθυπουργού με τους  φίλους  του.
Σε αυτή την λογική και απαίτηση των δυνάμεων κατοχής και κυβέρνησης απαγορεύονται οι πορείες διαμαρτυρίας.
Δεν πρέπει να υπάρχει αντίρρηση για τους αντεργατικούς νόμους που πετσόκοψαν τους μισθούς και τις συντάξεις, δεν θα πρέπει να υπάρξει αντίρρηση για την παραχώρηση του 40% του ηλεκτρικού φορτίου σε ημέτερους.
Παραχωρούν τα ασημικά έναντι πινακίου φακής για την εξασφάλιση από τους φίλους εξάντληση της τετραετίας για να ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο. Έτσι μετά το διαμελισμό της Δ.Ε.Η.  Α.Ε.  από δημόσια καθετοποιημένη επιχείρηση με κοινωνικό χαρακτήρα σε μικρές Α.Ε. που σε σύντομο χρονικό διάστημα θα παραχωρηθούν στα αφεντικά τους σειρά έχει πάρει ο βίαιος διαχωρισμός της παραγωγής  για  να  προσφέρει  «φτηνή  KW».
Σκοπός τους είναι η παραχώρηση του 40% της λιγνιτικής παραγωγής ενέργειας σ’ αυτούς που έχουν προσυμφωνήσει και επικοινωνιακά προσπαθούν να χρεώσουν ως απαίτηση  της  Τροϊκα  και  της  Ε.Ε.
Αναρωτιόμαστε τι είδους δάνειο είναι αυτό που λάβαμε ως χώρα που οι όροι του επικυρωποιούνται  κάθε τρεις μήνες και ανάλογα με τα θέλω των δανειστών.
Όλοι οι εργαζόμενοι  ταυτιζόμενοι με τους συνταξιούχους και τους  ανέργους και μικροεπαγγελματίες διατρανώνουμε τις αντιρρήσεις μας στην αποικιοκρατικού τύπου σύμβασης του μνημονίου.
Δεν μας φοβίζουν οι αντιδημοκρατικές επιθέσεις αντίθετα μας οπλίζουν με δύναμη, ενότητα, αποφασιστικότητα, έχουμε νοιώσει στην Αρκαδία καλά στο  πετσί  μας  την (Δημοκρατία τους) κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης.
Η ανοχή απέναντι σ’ αυτούς που παρέλαβαν την χώρα σε  κρίση χρέους που και αυτοί δημιούργησαν και την οδήγησαν μετά τις παλινωδίες τιτανικού «διεφθαρμένη  χώρα»  στα δεσμά του Δ.Ν.Τ.
Δημιουργώντας χάος στις εργασιακές σχέσεις. Μεσαιωνικές πρακτικές, εφαρμογές και αντιλήψεις, διέλυσαν τον κοινωνικό ιστό.
Για όλους αυτούς τους λόγους που δημιούργησαν για μας χωρίς εμάς θα είμαστε στους δρόμους μαζικά ενωμένοι ταξικά, προσανατολισμένοι χωρίς παλαιοκρατικές  αντιλήψεις, συμπλέγματα, δογματισμούς και λάθη.
Ενάντια σ’ αυτή την πολιτική που στηρίζει τους τραπεζίτες, τους ψευτοεπενδυτές,  τους κερδοσκόπους, τους αεριτζήδες οι οποίοι αφού θησαύρισαν σ’ εποχές ύφεσης, επιχορηγήθηκαν από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους. Φρόντισαν με κυβερνητική  κατεύθυνση να βγάλουν εκτός  Ελλάδας  τα χρήματά τους και σε πολλές περιπτώσεις  και  τις  επιχειρήσεις  τους  στεγνώνοντας την αγορά από ρευστότητα οδηγώντας  στα ύψη την ανεργία αναγκάζοντας τους νέους και νέες, τα νέα βλαστάρια του εργατικού και επιστημονικού δυναμικού που μπορούσε να  προσφέρει καλύτερη  ποιότητα με νέες  καινοτόμες ιδέες, με ζήλο, μεράκι, ενθουσιασμό, προϊόντα ανταγωνιστικότερα με μικρότερο κόστος.
Όλους αυτούς γιατί άραγε τους σπρώχνεται εκτός Ελλάδας  δημιουργώντας  σύγχρονο  μεταναστευτικό  ρεύμα τύπου 1950, παραβλέποντας  την αγωνία  και  τα έξοδα  της οικογένειας και την επένδυση του ίδιου του κράτους πάνω σε  αυτούς.
Δημιουργήσατε κρίση, έλλειμμα  εθνικής υπερηφάνειας, μελαγχολία, απαισιοδοξία.
Καταλάβετέ  το  επιτέλους  δεν  τα  φάγαμε  μαζί.
Θα θερίσετε θύελλες. Όλοι μαζί στους δρόμους ενωμένοι, δυνατά αποφασισμένοι  μακριά  από  λάθη του παρελθόντος.
Συγχαίρουμε και συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους και κατοίκους λεκανοπεδίου Πτολεμαϊδα - Κοζάνη  Αμυνταίου - Φλώρινας  που έκαναν το αυτονόητο, προστατεύοντας το ψωμί  το δικό τους, το ψωμί των  παιδιών τους και  το  αύριο της  περιοχής που τόσα έχει προσφέρει όλα τα χρόνια και δηλώνουμε μαζί μ’ αυτούς  και  όλους  τους Έλληνες  θα  παλέψουμε για την απαλλαγή  της  πατρίδος από  την  κατοχή.


                                                    Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης , είναι πλέον σε νέα σελίδα

kafeneio-megalopolis.gr