ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΔΕΗ ΛΑΥΡΙΟΥ.



Ειδικοί επιθεωρητές μαζί με κλιμάκιο επιθεωρητών από την Τεχνική Επιθεώρηση της Παλλήνης του ΣΕΠΕ έσπευσαν άμεσα στο χώρο της ΔΕΗ του Λαυρίου για τη διερεύνηση των αιτιών ατυχήματος, που προκλήθηκε από τη διάρρηξη του συνδέσμου εκτόνωσης αντλίας διακίνησης μαζούτ.
Η διάρρηξη, που συνέβη κατά την εκτέλεση δοκιμαστικής λειτουργίας της αντλίας, έγινε στις 10:00 π.μ. προχθές την Τρίτη στο χώρο του αντλιοστασίου σε αγωγό μαζούτ και είχε ως αποτέλεσμα τον, ευτυχώς, ελαφρύ τραυματισμό εννέα (9) υπαλλήλων της ΔΕΗ, οι οποίοι βρίσκονταν στο χώρο.

Τα ονόματα των εργαζομένων είναι: Τσιούμας Σπυρίδων, Θεοχαρόπουλος Γεώργιος, Πέτρου Νικόλαος, Βουρνέλης Δημοσθένης, Μπακούσης Σωτήριος, Πάσσας Χαράλαμπος, Σαρηγιάννης Σταύρος, Αβραμίδης Γρηγόριος και Χατζής Σωτήριος.
Στο χώρο του αντλιοστασίου επίσης βρίσκονταν και οι Ξανθόπουλος Παναγιώτης και Goderozauli Giorgi, γεωργιανής καταγωγής, οι οποίοι εργάζονταν σε εταιρεία Βιομηχανικών έργων και Μηχανολογικών κατασκευών.

Οι Επιθεωρητές Εργασίας, αφού διερευνήσουν τα ακριβή αίτια και συντάξουν την έκθεση αυτοψίας, θα τη διαβιβάσουν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή. Σε περίπτωση διαπίστωσης παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης , είναι πλέον σε νέα σελίδα

kafeneio-megalopolis.gr