Η ΖΕΣΤΗ Η ΡΥΠΑΝΣΗ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ..!!!!!


Ξεκίνησαν οι πρώτες μεγάλες ζέστες και μαζί ξεκίνησαν και τα προβλήματα για το λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης.
Η μεγάλες θερμοκρασίες κάνουν την ατμόσφαιρα πιο βαριά και πιο αποπνικτική και σε συνδυασμό με την λειτουργία των μονάδων της ΔΕΗ , την σκόνη από την τέφρα και τον λιγνίτη στα Ορυχεία αλλά και την σκόνη που μας έρχεται από την Αφρική συνετέλεσαν όλα μαζί να βιώνουμε  τις τελευταίες ημέρες μια επιβαρυμένη ατμόσφαιρα στην περιοχή μας.
Το ίδιο φαινόμενο παρατηρήθηκε και στο άλλο ενεργειακό κέντρο της χώρας στην Κοζάνη-Πτολεμαιδα και επίσης σε όλα τα μεγάλα κέντρα. Μάλιστα στην περιοχή της Κοζάνης μετρήθηκαν και σοβαρές υπερβάσεις στα όργανα μετρήσεων που υπάρχουν εκεί και που δυστυχώς δεν υπάρχουν στο λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης.



Ταυτόχρονα με όλα τα παραπάνω βέβαια άρχισε και η παραπληροφόρηση...
Για όλα φταίει οτι ξεκίνησε η μονάδα 2  η μια άποψη......για όλα φταίει η χρήση των ντηζελομηχανών η δεύτερη άποψη.....για όλα φταίει η καύση λιθάνθρακα  και πολλά ακόμα ακούσαμε αυτές τις μέρες και είναι να απορεί κανείς...



Κανείς δεν λέει οτι τα παραπάνω δεν έχουν επίπτωση στο περιβάλλον αλλά όταν βγαίνει κάποιος και ενημερώνει και θέλει να λέει ότι το κάνει υπεύθυνα θα πρέπει να ξέρει τι λέει, να έχει στοιχεία, και να μην κάνει αποκλεισμούς.
Όλα τα παραπάνω μαζί και ακόμα άλλα συμβάλουν σε διαφορετικό ποσοστό στο να έχουμε αυξημένη ρύπανση!!
Αντί λοιπόν κάποιοι να βρίσκουν αφορμή να εκφράσουν την διαφωνία τους με την ΔΕΗ η με τον λιθάνθρακα (που και εγώ ο ίδιος διαφωνώ) ας φροντίσουν να είναι σωστά ενημερωμένοι και να να μάθουν να είναι πολύπλευροι και αντικειμενικοί.
Ας βγούν να διαμαρτυρηθούν που δεν έχουμε αξιόπιστα συστήματα μετρήσεων της ρύπανσης και έτσι δεν μπορούμε να έχουμε αποδείξεις για ότι φανταζόμαστε, ας βγούν να ρωτήσουν  αν γίνετε χρήση λιθάνθρακα και ας βγουν στον δρόμο να εντοπίσουν και με τα δικά τους μάτια από που μπορεί να προέρχετε η σκόνη.



Οι φωτογραφίες που ανεβάζω είναι χθεσινές , τραβηγμένες στις 14.30 το μεσημέρι την στιγμή που το πρόβλημα στο λεκανοπέδιο ήταν στην κορύφωση του και δείχνουν καθαρά τι βγαίνει από τις μονάδες της ΔΕΗ, αν υπάρχει σκόνη από τα Ορυχεία, και αν γίνετε χρήση λιθάνθρακα.



Ας αφήσουμε λοιπόν τις εύκολες ρητορίες και ας απαιτήσουμε να λειτουργήσουν αξιόπιστα μηχανήματα μέτρησης ρύπων , να γίνονται διαβροχές στα Ορυχεία, να λειτουργούν σωστά τα φίλτρα στις μονάδες και ας ενημερώνουμε υπεύθυνα τον κόσμο και να μην δημιουργούμε λάθος εντυπώσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης , είναι πλέον σε νέα σελίδα

kafeneio-megalopolis.gr